Senior Ingenieur R&D Team (M/V) (Voltijds)

2018 oktober – Senior Ingenieur R&D Team (M/V) (Voltijds)


Deroose Plants – Sleidinge / Belgium


Voorstelling bedrijf:

Deroose Plants groeide uit van een familiebedrijf tot een gevestigde waarde binnen de sierplantensector met afdelingen in Europa, de Verenigde Staten en China. We vermeerderen een breed gamma aan tropische kasplanten en distribueren deze over de hele wereld. We werken niet met zaaigoed, maar zijn gespecialiseerd in in-vitro teelt of het klonen en vermeerderen van nieuwe rassen. Dankzij deze jarenlange ervaring behoort Deroose Plants tot de wereldtop op het vlak van vermeerdering via weefselteelt. Sinds 2015 behoort Deroose Plants tot de Siat groep, gevestigd in Zaventem, waardoor we de kracht hebben van een internationale groep. Zo kunnen we een uitgebreid netwerk aanspreken op tal van vlakken.

In het najaar van 2017 gingen we de samenwerking aan met Exotic Plant om verdere groei te stimuleren, een sterkere positie in de markt te creëren en de handen in elkaar te slaan.

Het in vitro vermeerderingslabo en tevens onderzoekscentrum van de firma is gesitueerd in Sleidinge, waar een team van ongeveer 60 personen actief is. Voor R&D labo te Sleidinge zijn we momenteel op zoek naar een bijkomende “senior ingenieur”.


Functie omschrijving:

  • Als ingenieur versterk je het R&D team van ons in vitro vermeerderingslabo.

  • Je gaat zelfstandig op zoek in de literatuur en hebt geen schrik om je handen uit de mouwen te steken om zelf testen uit te voeren naar bovenstaande technieken in ons labo.

  • Je doet onderzoek naar technieken voor de regeneratie van nieuwe plantengroepen. 

  • Daarnaast sta je in voor alle facetten van de micropropagatie van planten. Zijnde bacteriologisch onderzoek, ontwikkelen van nieuwe propagatiemethodieken,... 

  • Je bent verantwoordelijk voor het toepassen, opvolgen en bijsturen van de nieuwe technieken naar productie, op groepsniveau.


Competenties:

  • Je bent in het bezit van een master diploma industrieel ingenieur, bio-ingenieur, master in de biotechnologie of gelijkwaardig.

  • Een eerste ervaring in plantenonderzoek is een must, specifieke ervaring met microbiologie is een groot pluspunt.

  • Je hebt een bijzondere interesse in plantenfysiologie en/of plantenvermeerdering. 

  • Je kan zelfstandig werken en bent een kei in het afwerken van jouw taken.

  • Je kan je perfect uitdrukken, schriftelijk en mondeling, in Nederlands en Engels.


Aanbod & Voordelen:

Een boeiende job met veel mogelijkheden tot zelfontwikkeling in een bedrijf dat hoort tot de wereldtop in weefselteelt en opkweken van jonge planten.
Wij bieden een vaste voltijdse job en geven u de kans om uw vaardigheden verder te ontwikkelen in een aangename, collegiale werksfeer.

Je ontvangt hiervoor een marktconform loon aangevuld met extralegale voordelen. 


Type job:

Voltijds
Optie vast

Solliciteren: 

Wens je meer informatie over de functie? Neem gerust contact op met de heer Ludo Maene – R&D Director via ludo.maene@derooseplants.com of 09/357.74.47.

Solliciteren kan door je cv en motivatiebrief te mailen naar Ann-Sophie Henderick (HR) annsophie.henderick@derooseplants.com.